www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 27 Януари 2012

Чорба от свински крачета

Необходими продукти
4 бр.крачета
1/2 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена чаша прясно мляко
2-3 лъжици олио
сол и черен пипер на вкус

Почистваме и измиваме добре крачетата. Заливаме с 1 литър вода и когато заври изливаме и сменяме с нова вода около 2-3 литра. Варим докато крачетата се сварят добре. Изваждаме от бульона и почистваме от костите.

В тенджера с малко мазнина, около 2-3 лъж., запържваме 1/2 ч.лъж. червен пипер. Прецеждаме бульона от варенето на крачетата (трябва да е около 2 л., при необходимост доливаме вода) и наливаме при запръжката от червения пипер. Добавяме 1 ч.лъж. захар, сол и черен пипер на вкус. В 1/2 чаена чаша прясно мляко размиваме 1 суп.лъж. брашно. С непрекъснато разбъркване добявяме към бульона. Прибавяме и обезкостените свински крачета. Варим около 5-10 минути, без капак, като внимаваме да не изкипи. Поднасяме с лимон или овкусен с чесън оцет.