Публикувана от Nikolai Lukov на 07 Март 2012
![]() | Необходими продукти 5-6 едри картофи 250-300 гр кайма по желание 1-2 глави лук 1-2 зелени чушки 1-2 червени чушки 2-3 моркова 200-300 мл доматен сок червен пипер ронена чубрица сол риган черен пипер малко канела пилешки бульон за заливката: 1-2 яйца 2-3 супени лъжици брашно 1 чаена лъжичка сода бикарбонат малко вода |
Приготовлението на продуктите става едновременно. В тенджерка се слагат да се варят картофите, а в отделен съд се задушава каймата. Към нея като се задуши се прибавят лукът, чушките, морковите и като поомекнат се прибавя пилешки бульон, след това подправките. Когато е почти сготвена сместа се добавя доматения сок и се оставя да се посгъсти. През това време картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Нарязаните картофи се прибавят към каймата и другите вече сготвени продукти, омесват се добре и се слагат в тава. Ако при смесването течноста не се е поела от картофите трябва да се остави малко на котлона докато изври. След това се изсипва заливката и се пече само отгоре, докато тя порозовее. |