Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Бъркан чийзкейк

Бъркан чийзкейк

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

180 г бисквити какао
200 г заквасена сметна
1 желатин
1 крема сирене
1 к ч пудра захар - 125 г
100 г течен шоколад
1 с л масло
половин портокал
4 с л кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бъркан чийзкейк

В купа смесваме заквасената сметана, пудрата захар, крема сиренето и разбиваме с миксер. Добавя се киселото мляко и половината течен шоколад. Натрошават се бисквитите на парченца и се сипват в купата. Разбърква се с вилица. Приготвя се желатина по указание и се добавя към сместа.

В купа с диаметър 17 см, застлана с прозрачно фолио, на дъното се нареждат парченца портокал като се оформя цвете, Сипва се бисквитената смес и се заравнява отгоре. Краищата на фолиото се прибират навътре и купата се оставя във фризера да стегне чийзкейка. Изваждаме и се обръща в чиния, отлепва се фолиото Разтопява се маслото и се разбърква с останалия течен шоколад. Сипва се в найлонов плик, отрязва се връхчето и се украсява отгоре. Оставя се да стегне в хладилник. Вкусотия за 0 време ! Да ви е сладко !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар14 Май 2014
Az-gotvia .bg
Изглежда лесно за приготвяне, а вероятно и вкусно! Ще го изпробване!



Ако желаете, може да сложите линк към Бъркан чийзкейк


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама