Публикувана от Виолета Матева на 11 Май 2014
![]() | Необходими продукти 180 г бисквити какао 200 г заквасена сметна 1 желатин 1 крема сирене 1 к ч пудра захар - 125 г 100 г течен шоколад 1 с л масло половин портокал 4 с л кисело мляко |
В купа смесваме заквасената сметана, пудрата захар, крема сиренето и разбиваме с миксер. Добавя се киселото мляко и половината течен шоколад. Натрошават се бисквитите на парченца и се сипват в купата. Разбърква се с вилица. Приготвя се желатина по указание и се добавя към сместа. В купа с диаметър 17 см, застлана с прозрачно фолио, на дъното се нареждат парченца портокал като се оформя цвете, Сипва се бисквитената смес и се заравнява отгоре. Краищата на фолиото се прибират навътре и купата се оставя във фризера да стегне чийзкейка. Изваждаме и се обръща в чиния, отлепва се фолиото Разтопява се маслото и се разбърква с останалия течен шоколад. Сипва се в найлонов плик, отрязва се връхчето и се украсява отгоре. Оставя се да стегне в хладилник. Вкусотия за 0 време ! Да ви е сладко ! |