Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. карфиол
200 гр. броколи
5-6 моркова
сол
черен пипер

за соса:
125 гр. масло
500 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Карфиолът и броколите се накъсват на розички и се подваряват леко. Ако са замразени, се ползват така. Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават да омекнат леко.

Всички зеленчуци се смесват в йенски съд и се подправят със сол и пипер. Приготвя се сос Бешамел като в маслото се запържва брашното и после се добавя млякото. Бърка се непрекъснато и преди да се сгъсти прекалено се сипва върху зеленчуците.

Ястието се пече до зачервяване. По желание може да се поръси с кашкавал.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар06 Януари 2013
Tanya Doycheva
Никога не съм готвила карфиол, но знам, че става вкусен сготвен в комбинация и с други зеленчуци. Искам да обогатя и вегетарианските си рецепти, тъй като знам малко.



Ако желаете, може да сложите линк към Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама