Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. карфиол
200 гр. броколи
5-6 моркова
сол
черен пипер

за соса:
125 гр. масло
500 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Карфиолът и броколите се накъсват на розички и се подваряват леко. Ако са замразени, се ползват така. Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават да омекнат леко.

Всички зеленчуци се смесват в йенски съд и се подправят със сол и пипер. Приготвя се сос Бешамел като в маслото се запържва брашното и после се добавя млякото. Бърка се непрекъснато и преди да се сгъсти прекалено се сипва върху зеленчуците.

Ястието се пече до зачервяване. По желание може да се поръси с кашкавал.


Продукти: карфиол, броколи, моркови, черен пипер, краве масло, прясно мляко, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар06 Януари 2013
Tanya Doycheva
Никога не съм готвила карфиол, но знам, че става вкусен сготвен в комбинация и с други зеленчуци. Искам да обогатя и вегетарианските си рецепти, тъй като знам малко.



Ако желаете, може да сложите линк към Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама