Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел
Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 гр. карфиол
200 гр. броколи
5-6 моркова
сол
черен пипер
за соса:
125 гр. масло
500 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
Карфиолът и броколите се накъсват на розички и се подваряват леко. Ако са замразени, се ползват така. Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават да омекнат леко.
Всички зеленчуци се смесват в йенски съд и се подправят със сол и пипер. Приготвя се сос Бешамел като в маслото се запържва брашното и после се добавя млякото. Бърка се непрекъснато и преди да се сгъсти прекалено се сипва върху зеленчуците.
Ястието се пече до зачервяване. По желание може да се поръси с кашкавал.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел
От форум:
От друг сайт:
Tanya Doycheva