Публикувана от Нина Райчева на 20 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 200 гр. карфиол 200 гр. броколи 5-6 моркова сол черен пипер за соса: 125 гр. масло 500 мл. прясно мляко 2 с.л. брашно |
Карфиолът и броколите се накъсват на розички и се подваряват леко. Ако са замразени, се ползват така. Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават да омекнат леко. Всички зеленчуци се смесват в йенски съд и се подправят със сол и пипер. Приготвя се сос Бешамел като в маслото се запържва брашното и после се добавя млякото. Бърка се непрекъснато и преди да се сгъсти прекалено се сипва върху зеленчуците. Ястието се пече до зачервяване. По желание може да се поръси с кашкавал. |