www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 20 Януари 2012

Броколи, карфиол и моркови със сос Бешамел

Необходими продукти
200 гр. карфиол
200 гр. броколи
5-6 моркова
сол
черен пипер

за соса:
125 гр. масло
500 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно

Карфиолът и броколите се накъсват на розички и се подваряват леко. Ако са замразени, се ползват така. Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават да омекнат леко.

Всички зеленчуци се смесват в йенски съд и се подправят със сол и пипер. Приготвя се сос Бешамел като в маслото се запържва брашното и после се добавя млякото. Бърка се непрекъснато и преди да се сгъсти прекалено се сипва върху зеленчуците.

Ястието се пече до зачервяване. По желание може да се поръси с кашкавал.