Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Бисквитено-малинова феерия

Бисквитено-малинова феерия

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пак.обикновени бисквити закуска
2 пак.готов пудинг "ванилия" (или с вкус "сметана")
10 суп.лъжици захар
1 кофичка заквасена сметана (200гр.)
1 пак.желатин
1 бурканче сладко от малини (ягоди, боровинки или горски плодове)
1 л.прясно мляко за приготвяне на пудинга

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитено-малинова феерия

Приготвяме пудинга според указанията на опаковката. Половината сладко разбиваме със заквасената сметана с помощта на миксер. Разтваряме желатина (първо накиснат за кратко в студена вода ), като внимаваме да не заври (на водна баня или в микровълнова). Добавяме го към сместа със сметаната като бъркаме непрекъснато.

Бисквитите потопете в малко прясно мляко, подсладено по ваш вкус и ги наредете в основата на съда, в който ще подреждате сладкиша.

Върху бисквитите изсипваме половината от белия крем, редим ред бисквити и след това слагаме малиновия крем. Отново бисквити и остатъка от белия крем. Най-отгоре можем да завършим пак с бисквити или да оставим сладкиша така. Оставяме го да стегне за няколко чаша в хладилника. При сервиране върху всяко парче сладкиш слагаме по 1 ч.лъжичка от сладкото, което сме втечнили на водна баня или в микровълнова.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Наистина голямо изкушение......ще опитам....



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитено-малинова феерия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама