Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ароматен коледен сладкиш

Ароматен коледен сладкиш

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
3 яйца
150 г кафява захар
150 г меко масло
220 г брашно
1 бакпулвер

за плънка:
50 г бадеми
50 г сушени сливи
50 г сушени кайсии
50 г сушени червени боровинки
50 г сушени смокини
50 г стафиди
100 г локум
100 г черен шоколад
2 ч. л. подправки смес (канела, кардамон, карамфил, индийско орехче, джинджифил)
кората на един портокал

за поръска:
100 г орехи
150 г микс от сушени плодове
2-3 с. л. мед
1 с. л. ром

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ароматен коледен сладкиш

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Прибавете към него разбитите предварително яйца. Разбъркайте и започнете да добавяте постепенно пресятото с бакпулвер брашно. Смесете добре и добавете следните продукти - натрошените бадеми, нарязаните на парченца сливи, кайсии, смокини, локум, шоколад, настърганата кора, боровинките, стафидите и подправките. Всичко това се разбърква добре и се изсипва във форма с диаметър 18-20 см, покрита цялата с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 150 С градуса, около 1 ч. и 15 минути (или до готовност).

Извадете сладкиша от фурната и го поръсете с предварително смесените орехи и сушени плодове. Разбъркайте меда с рома добре и полейте отгоре върху орехите и плодовете. Върнете във фурната за още 10-15 минути, извадете и го оставете да се охлади във формата. Сладкишът може да се съхранява обвит в хартия и затворен в кутия няколко седмици, като през три-четири дни го поливайте с ром или коняк.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар05 Януари 2014
Даниела Иванова
добро предложение....



Ако желаете, може да сложите линк към Ароматен коледен сладкиш


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама