Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Умм Али

Умм Али

Разпечатай

от готварската книга на Aglika Ruseva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. домашна юфка
500-550 мл. прясно мляко
200 гр. захар
100 гр. бадеми (натрошени)
1 ч.ч нарязани на ситно череши (оригинал - стафиди или сушени плодове)
1/2 ч.ч смлени орехи (или други ядки по избор)

за поръсване:

200 мл. сладкарска сметана
4 с.л. кокосови стърготини
4 с.л. масло (разтопено)
канела и кардамон на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Умм Али

Юфката се слага в тава и се запича до хубаво покафеняване. Изважда се и се начупва. Бадемите се изпичат за кратко на сух тиган, като се внимава да не изгорят, за да не горчат, счукват се на едро. Млякото се кипва и към него се добавя захарта, като се бърка непрекъснато, до стапянето и.

Половината юфка се слага на дъното на тава. Отгоре се нареждат нарязаните череши, счуканите бадеми, кокосовите стърготини и канелата и кардамона. Слага се и останалата част от юфката, да покрие плънката. Залива се с млякото. Фурната трябва да е загрята на 180 градуса. Сладкишът се пече за 15 мин. Тавата се вади, сипва се маслото и сметаната и се връща във фурната за още 15 мин. След изпичане се вади и наръсва със смлените орехи. Декорира се по избор.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Умм Али


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама