Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кълцани зелеви сарми

Кълцани зелеви сарми

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава лук
6 с.л. олио
300 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
магданоз
1/2 буркан кисело зеле (300 г) или прясно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кълцани зелеви сарми

Лукът се нарязва и се слага в тиган с 6 с.л. олио и малко вода докато стане прозрачен. Добавя се каймата и се разбърква много добре до еднородна смес. Прибавя се ориза и малко вода, сол, червен пипер, чубрица, магданоз по желание.

Изчакваме да набъбне ориза. Маха се от котлона. Нарязваме зелето, добавяме 3-4 чаши вода и варим на средна степен на котлона.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар24 Февруари 2012
Radka Petrova
Ние в къщи тази рецепта я кръстихме "Разкъсани сърми" и вместо чубрица слагаме джоджен. А рецептата в нашето семейство датира от 1991 година. Много вкусно ястие и е за заети домакини. Тази зима не съм правила, но сега ме подсетихте за утрешната вечеря. Благодаря
Аватар19 Септември 2011
Илияна Димова
Интересна идея!



Ако желаете, може да сложите линк към Кълцани зелеви сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама