Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кълцани зелеви сарми

Кълцани зелеви сарми

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава лук
6 с.л. олио
300 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
магданоз
1/2 буркан кисело зеле (300 г) или прясно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кълцани зелеви сарми

Лукът се нарязва и се слага в тиган с 6 с.л. олио и малко вода докато стане прозрачен. Добавя се каймата и се разбърква много добре до еднородна смес. Прибавя се ориза и малко вода, сол, червен пипер, чубрица, магданоз по желание.

Изчакваме да набъбне ориза. Маха се от котлона. Нарязваме зелето, добавяме 3-4 чаши вода и варим на средна степен на котлона.


Продукти: лук, олио, кайма, ориз, сол, червен пипер, чубрица, магданоз, зеле, кисело зеле

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар24 Февруари 2012
Radka Petrova
Ние в къщи тази рецепта я кръстихме "Разкъсани сърми" и вместо чубрица слагаме джоджен. А рецептата в нашето семейство датира от 1991 година. Много вкусно ястие и е за заети домакини. Тази зима не съм правила, но сега ме подсетихте за утрешната вечеря. Благодаря
Аватар19 Септември 2011
Илияна Димова
Интересна идея!



Ако желаете, може да сложите линк към Кълцани зелеви сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама