Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Сарми от лапад в млечен сос
Сарми от лапад в млечен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. кайма
80 гр. мазнина
200 гр. листа от лапад
1 глава лук
60 гр. ориз
магданоз
сол, черен пипер
Продукти за млечен сос:
40 гр. краве масло
3 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
1/2 ч.л. сол
Нарязаният лук на дребно се пържи в мазнината. Прибавя се смляното месо и се пържи до готовност. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз. Вари се до сваряването на ориза. С полученото се правят сарми, като върху дланта се слага попареният лист лапад с лицевата страна наопаки, слага се от плънката и се увива руло. Сармите се нареждат в плитка тенджера. Готовите сарми се поднасят с млечен сос.
Начин на приготвяне на млечния сос:
Кравето масло се слага в тиган да се разтопи. Брашното се разтваря в 150 мл хладка вода да стане на каша. Когато маслото се разтопи се добавя брашнената каша и се бърка непрекъснато. За малко тигана се оттегля от огъня. Налива се прясно мляко и съдът отново се връща на котлона. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица. Трябва да се получи гладък и леко гъст сос. След като стане готов се сваля от огъня. Поръсва се сол и се добавят двата жълтъка. Бърка се с лъжицата докато се получи еднородна смес.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сарми от лапад в млечен сос
От форум:
От друг сайт: