Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Сарми от лапад в млечен сос

Сарми от лапад в млечен сос

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. кайма
80 гр. мазнина
200 гр. листа от лапад
1 глава лук
60 гр. ориз
магданоз
сол, черен пипер

Продукти за млечен сос:
40 гр. краве масло
3 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
1/2 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сарми от лапад в млечен сос

Нарязаният лук на дребно се пържи в мазнината. Прибавя се смляното месо и се пържи до готовност. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз. Вари се до сваряването на ориза. С полученото се правят сарми, като върху дланта се слага попареният лист лапад с лицевата страна наопаки, слага се от плънката и се увива руло. Сармите се нареждат в плитка тенджера. Готовите сарми се поднасят с млечен сос.

Начин на приготвяне на млечния сос:

Кравето масло се слага в тиган да се разтопи. Брашното се разтваря в 150 мл хладка вода да стане на каша. Когато маслото се разтопи се добавя брашнената каша и се бърка непрекъснато. За малко тигана се оттегля от огъня. Налива се прясно мляко и съдът отново се връща на котлона. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица. Трябва да се получи гладък и леко гъст сос. След като стане готов се сваля от огъня. Поръсва се сол и се добавят двата жълтъка. Бърка се с лъжицата докато се получи еднородна смес.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сарми от лапад в млечен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама