Торта "Мока" с бишкоти
От млякото и нишестето правим крем, по указанията на пакетчето. Прибавяме смлените орехи, 1 с.л. нес кафе и маслото...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти » Рецепти за Торти
От млякото и нишестето правим крем, по указанията на пакетчето. Прибавяме смлените орехи, 1 с.л. нес кафе и маслото...
Плодовете се измиват и се поставят в купа заедно с 50гр. захар, престояват 1 час. Млякото се слага да заври, прибавя се пудинга...
Приготвяме пудинга по указанието на пакетчето - с 1 л прясно мляко и захар. В 200 мл мляко разтваряме 2-3 с.л. мед...
Нарязвате рулата на кръгчета около 1,5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа...
В по-дълбока тава се сипва захар, колкото да покрие дъното и се стопява, докато се карамелизира...
Морковите се настъргват и се смесват с натрошените орехи. Добавят се всички останали продукти за блата...
Загряваме прясното мляко на котлона. Към него прибавяме захарта, ванилията и яйцето, разбито заедно с брашното...
За блата разбиваме белтъците със захарта, а после добавяме жълтъците, нишестето, ванилията, бакпулвера и брашното...
В подсладеното прясно мляко и какао се потапят за малко бишкотите, редят се в поднос, намазват се с част от разбитата сметана...
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се водата, олиото, бакпулвера, ванилията, какаото и накрая брашното...
Приготвя се тесто за блата от нужните продукти и се изпича на 180 градуса. След като изстине се набучва с вилица...
В подходящ съд се слага чашата захар и когато се карамелизира се добавя и водата, малко след това и маслото...
В купа слагаме млякото, захарта, коняка, нес кафето и какаото, разбиваме с лъжица докато се стопи захарта...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | напред »
реклама