Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Кокосова домашна торта

Кокосова домашна торта

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за сиропа:
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша вода
125 гр.масло (малко пакетче)

за крема:
1 литър прясно мляко
140 гр.захар за крема
3 с.л. пудра захар
1 голяма коф.заквасена сметана (400 гр.)
1 пакет крем (за бисквитена торта)

2 пакетчета кокосови стърготини
1 шоколад за шоколадова глазура
1 ванилия
1 пакет готови блатове за торта
орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокосова домашна торта

В подходящ съд се слага чашата захар и когато се карамелизира се добавя и водата, малко след това и маслото, но от него оставяме около една супена лъжица за шоколадовата глазура. Ври около 10 минути и се оставя да изстине.

Кремът се приготвя по указанията на пакета с 1 литър мляко и той се оставя да изстине. В купа се разбъркват заквасената сметана и пудрата захар, прибавя се към нея 1 ванилия. Изстиналият крем и сметаната се сливат в един по-голям съд и се разбърква, като по желание можете да оставите една част от крема за най-горния слой на тортата.

Слага се първият блат и се сиропира обилно, поръсва се с орехи и се намазва обилно с крема. Поръсва се с кокосови стърготини на око. Вторият блат по същия начин, а третия ако сте оставили от крема за най-отгоре. Поръсва се с кокосови стърготини и по желание се прави шоколадова заливка, като се слага шоколадът на водна баня да се разтопи, а след това и остатъка от масло.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар28 Септември 2012
Диана Димитрова
Страхотна! Типичната домашна торта!
Вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Кокосова домашна торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама