Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Кроасанена торта
Кроасанена торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 л прясно мляко
7 яйца
14 с.л. захар
4 кроасана с шоколад
захар за карамел (колкото да покрие дъното на тавата)
В по-дълбока тава се сипва захар, колкото да покрие дъното и се стопява, докато се карамелизира. В горещия карамел се нареждат кроасаните и се притискат в карамела, за да залепнат хубаво.
След като изстине карамела, набождаме кроасаните с нож. Приготвяме сместа, като първо разбиваме хубаво яйцата и захарта, и след това добавяме млякото. Изсипваме сместа и изчакваме около 4-5 мин, за да попият кроасаните. Печем на водна баня на 200 градуса, около 40 мин. След опичане се оставя да изстине добре и се обръща, като карамела е отгоре.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кроасанена торта
От форум:
От друг сайт: