Курабийки - II вариант
Всички продукти се разбиват и се изсипват в пресятото брашно. Измесва се...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки
От изброените продукти замесете тесто и го оставете за около 30 мин. да си почине...
Пресейте брашното и направете кладенче. Чукнете яйцата, прибавете захарта, киселото мляко, содата, ванилията, маслото и олиото...
Пресявате брашното и изсипвате една част от него в тавичка. Прибавяте всички продукти и замесвате тестото с ръце...
Смесваме разтопеното краве масло с пудрата захар и ванилиите и разбиваме енергично до получаване на пухкав крем...
Зърнените ядки се запичат леко в сух тиган и се оставят да се охладят. Белтъците се разбиват на сняг...
Слагаме водата, олиото, кристаланата захар и щипка сол да заври. Сваляме от котлона и добавяме ванилиите и бакпулвера...
Пресяваме брашното. Правим кладенче, в което добавяме мас, олиото, яйцето, 1 ч.ч. пудра захар и ванилиите...
Изберете един голям или два по-малки портокала. Измийте ги старателно и настържете кората им на ренде...
Сиропът от агаве е 1,5 пъти по-сладък от захарта и е идеален неин заместител. Не случайно е наричан “медена вода” - по-сладък от меда, но не толкова гъст. Иначе агаве е растението, подобно на кактус, от което се прави текила.
Разбиваме маслото с пудрата захар много добре, поставяме останалите продукти и замесваме тесто...
От сместа се правят малки топчета с големина на черешки. После се потапят в разтворената червена боя и се овалват в кристална захар...
Сваряваме и пасираме картофите. Смесваме със захарта, канелата, портокала /настъргана кора/, ванилията, яйцата и маргарина...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | напред »
реклама