Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Белтъчни сладки с микс от зърнени ядки

Белтъчни сладки с микс от зърнени ядки

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 белтъка
250 гр. пудра захар
щипка сол
1/2 чаена чаша ядки - овесени, ръжени, ечемичени и пшенични
1-2 супени лъжици какао
1-2 ванилии
1 супена лъжица царевично брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Белтъчни сладки с микс от зърнени ядки

Зърнените ядки се запичат леко в сух тиган и се оставят да се охладят. Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се добавя пудрата захар. След като се разтвори се добавят ванилията, солта, царевичното брашно и когато се смесят се добавят изпечените и охладени ядки и накрая какаото. Взема се лъжица и се оформят сладките върху намаслена и поръсена с царевично брашно кухненска хартия. Пекат на 120 градуса за около 1,5 до 2 часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар04 Юли 2012
Nikolai Lukov
Чудесен диетичен десерт, пробвайте, няма да сгрешите



Ако желаете, може да сложите линк към Белтъчни сладки с микс от зърнени ядки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама