Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Маслени гъбки
Маслени гъбки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за около 25 малки гъбки:
1/2 чаена чаша разтопено краве масло
2 пакетчета ванилия
1 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч. брашно
малко какао на прах
Смесваме разтопеното краве масло с пудрата захар и ванилиите и разбиваме енергично до получаване на пухкав крем. Добавяме брашното и замесваме тесто. От него оформяме топчета, малко по-големи от орех , които подреждаме в намазана с мазнина тавичка. С малка капачка, потопена в какао на прах, оформяме гъбките, като леко притискаме в средата на маслените топчета. Печем (сушим) сладките в слаба фурна на 100-150 градуса, като внимаваме да не станат розови, трябва да са белички.
Още рецепти за Дребни сладки
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Много се радвам, че харесвате масленките! Благодаря много!
Много оригинални масленки - като истинки гъбки са :)
Масленки.....как ги обичам!
Ако желаете, може да сложите линк към Маслени гъбки
От форум:
От друг сайт:
Radka Petrova