www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Ralica Georgieva на 17 Септември 2011

Зелник с лапад

Необходими продукти
лапад - около 2 връзки
1 средно голяма глава стар лук
олио - 5-6 с.л.
сирене - 250-300 г краве
яйца - 4 броя
1/2 чаша булгур (може ориз)
сол - на вкус
брашно - за поръсване
масло - 20-30 г краве, може маргарин
кори - 4-6 броя

Лападът, бългурът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло. Сместта се маха от котлона и към нея се прибавя натрошеното сирене, яйцата, сол при нужда и се разбърква добре. В тава намазваме с олио и поръсваме с брашно така, че след изпичане да се получи дебела коричка. Отгоре слагаме 2-3 кори за баница. Изсипваме лападовата смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в умерена фурна до приятен загар, изважда и се поднася нарязан.