Публикувана от Ralica Georgieva на 17 Септември 2011
![]() | Необходими продукти лапад - около 2 връзки 1 средно голяма глава стар лук олио - 5-6 с.л. сирене - 250-300 г краве яйца - 4 броя 1/2 чаша булгур (може ориз) сол - на вкус брашно - за поръсване масло - 20-30 г краве, може маргарин кори - 4-6 броя |
Лападът, бългурът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло. Сместта се маха от котлона и към нея се прибавя натрошеното сирене, яйцата, сол при нужда и се разбърква добре. В тава намазваме с олио и поръсваме с брашно така, че след изпичане да се получи дебела коричка. Отгоре слагаме 2-3 кори за баница. Изсипваме лападовата смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в умерена фурна до приятен загар, изважда и се поднася нарязан. |