Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Зеленчукови `кейкчета`

Зеленчукови `кейкчета`

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 тиквички
1-2 моркова
200-300 г картофи (около 3 картофа)
50 г грах - консерва или замразен
1 глава лук - настърган
сол на вкус
сирене крема и маслини за украса
зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчукови `кейкчета`

Белим тиквичките и нарязваме на кръгчета, които посоляваме. Почистваме морковите. Картофите белим и заедно с морковите и сваряваме. В тенджерка с малко зехтин и вода задушаваме 50 г грах с 1 главичка настърган лук. Когато остане на мазнина дръпваме от котлона и смесваме с картофите и моркова - настъръгани. Посоляваме на вкус.

Малки огнеупорни купички намазваме с мазнина и покриваме дъното и стените с кръгчета тиквички, като ги застъпваме ветрилообразно. Разпределяме сместа от картофите, морковите, граха и лука. Отгоре покриваме с парченца тиквички. Поливаме с малко зехтин и запичаме кратко, до готовност на тиквичките. При сервиране обръщаме внимателно върху чиния и украсяваме с розички от крема сирене и маслинки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар23 Юни 2012
Надя Недева
Вкусно :)
Аватар18 Юни 2012
Шери Курт
Красота!



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукови `кейкчета`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама