Публикувана от Илияна Димова на 18 Март 2012
![]() | Необходими продукти 1-2 тиквички 1-2 моркова 200-300 г картофи (около 3 картофа) 50 г грах - консерва или замразен 1 глава лук - настърган сол на вкус сирене крема и маслини за украса зехтин |
Белим тиквичките и нарязваме на кръгчета, които посоляваме. Почистваме морковите. Картофите белим и заедно с морковите и сваряваме. В тенджерка с малко зехтин и вода задушаваме 50 г грах с 1 главичка настърган лук. Когато остане на мазнина дръпваме от котлона и смесваме с картофите и моркова - настъръгани. Посоляваме на вкус. Малки огнеупорни купички намазваме с мазнина и покриваме дъното и стените с кръгчета тиквички, като ги застъпваме ветрилообразно. Разпределяме сместа от картофите, морковите, граха и лука. Отгоре покриваме с парченца тиквички. Поливаме с малко зехтин и запичаме кратко, до готовност на тиквичките. При сервиране обръщаме внимателно върху чиния и украсяваме с розички от крема сирене и маслинки. |