Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Зеленчукови банички със зелени подправки

Зеленчукови банички със зелени подправки

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

8 кори за баница
1 картоф
1 средно голяма тиквичка
1 морков
1 глава червен лук
4-5 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
100 гр. сирене
2 яйца+1 за намазване на корите
1 ч . л. нарязан пресен риган
1 ч. л. нарязан пресен босилек
1 ч. л. нарязана прясна мащерка
сол
черен пипер
50 мл. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчукови банички със зелени подправки

Тиквичката и картофа се настъргват на едро ренде. Слагат се в гевгир и се притискат с длан, за да се отцеди сокът им, колкото може. Морковът също се настъргва на едро ренде. Двата вида лук и чесъна се нарязват на ситно.

В тенджера се загрява половината зехтин. В него се сотират лукът и чесъна за 4-5 минути. Добавят се морковите и се обърква добре. Слагат се отцедените тиквички и картофи, зелените подправки. Оставя се да се задушава още 5-6 минути, като се разбърква периодично. Маха се от котлона и се оставя на страна да се охлади.

При зеленчуците се натрошава сиренето и се добавят разбитите яйца. Плънката се овкусява със сол и пипер. Вземат се две кори и в средата се слага от плънката, завива се като плик и се слагат в тава върху фолио или хартия за печене. Приготвят се четирите банички, намазват се с разбитото яйце и се пекат в загрята фурна около 30 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукови банички със зелени подправки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама