Публикувана от Шери Курт на 21 Юли 2012
![]() | Необходими продукти 8 кори за баница 1 картоф 1 средно голяма тиквичка 1 морков 1 глава червен лук 4-5 стръка пресен лук 1 скилидка чесън 100 гр. сирене 2 яйца+1 за намазване на корите 1 ч . л. нарязан пресен риган 1 ч. л. нарязан пресен босилек 1 ч. л. нарязана прясна мащерка сол черен пипер 50 мл. зехтин |
Тиквичката и картофа се настъргват на едро ренде. Слагат се в гевгир и се притискат с длан, за да се отцеди сокът им, колкото може. Морковът също се настъргва на едро ренде. Двата вида лук и чесъна се нарязват на ситно. В тенджера се загрява половината зехтин. В него се сотират лукът и чесъна за 4-5 минути. Добавят се морковите и се обърква добре. Слагат се отцедените тиквички и картофи, зелените подправки. Оставя се да се задушава още 5-6 минути, като се разбърква периодично. Маха се от котлона и се оставя на страна да се охлади. При зеленчуците се натрошава сиренето и се добавят разбитите яйца. Плънката се овкусява със сол и пипер. Вземат се две кори и в средата се слага от плънката, завива се като плик и се слагат в тава върху фолио или хартия за печене. Приготвят се четирите банички, намазват се с разбитото яйце и се пекат в загрята фурна около 30 минути. |