Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Зеленчукова супа - II вариант

Зеленчукова супа - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Албена Асенова-Писева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена чушка
половин малка тиквичка
1/2 ч.ч. грах
7-8 шушулки зелен боб 
3 картофа
1 домат
фиде
олио
сол
магданоз
черен пипер
1 яйце
3 с.л. кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчукова супа - II вариант

Лукът чушката и морковът ги почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. След това ги поставяме в тенджерата, в която ще готвим супата, заливаме с вода и слагаме на котлона. Посоляваме със сол, прибавяме и около 1-2 с.л. олио. След като заври водата прибавяме нарязаната на кубчета тиквичка, зелен боб, също нарязан на парчета и граха. Оставяме зеленчуците да врят. След като поомекнат добавяме картофите и фидето. Изчакваме и те да поомекнат и тогава прибавяме пасиран един домат. Оставяме супата да къкри още десетина минути. Махаме от котлона. След като поизстине правим застройка от един жълтък и киселото мляко. Разбиваме жълтъка и прибавяме лъжица по лъжица киселото мляко. Прибавяме на бавна струйка към супата. Поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много вкусна супа се получава. Хубава рецепта.



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова супа - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама