Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Зеленчукова супа - II вариант
Зеленчукова супа - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена чушка
половин малка тиквичка
1/2 ч.ч. грах
7-8 шушулки зелен боб
3 картофа
1 домат
фиде
олио
сол
магданоз
черен пипер
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
Лукът чушката и морковът ги почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. След това ги поставяме в тенджерата, в която ще готвим супата, заливаме с вода и слагаме на котлона. Посоляваме със сол, прибавяме и около 1-2 с.л. олио. След като заври водата прибавяме нарязаната на кубчета тиквичка, зелен боб, също нарязан на парчета и граха. Оставяме зеленчуците да врят. След като поомекнат добавяме картофите и фидето. Изчакваме и те да поомекнат и тогава прибавяме пасиран един домат. Оставяме супата да къкри още десетина минути. Махаме от котлона. След като поизстине правим застройка от един жълтък и киселото мляко. Разбиваме жълтъка и прибавяме лъжица по лъжица киселото мляко. Прибавяме на бавна струйка към супата. Поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова супа - II вариант
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова