Публикувана от Албена Асенова-Писева на 31 Август 2016
![]() | Необходими продукти 1 глава кромид лук 1 морков 1 зелена чушка половин малка тиквичка 1/2 ч.ч. грах 7-8 шушулки зелен боб 3 картофа 1 домат фиде олио сол магданоз черен пипер 1 яйце 3 с.л. кисело мляко |
Лукът чушката и морковът ги почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. След това ги поставяме в тенджерата, в която ще готвим супата, заливаме с вода и слагаме на котлона. Посоляваме със сол, прибавяме и около 1-2 с.л. олио. След като заври водата прибавяме нарязаната на кубчета тиквичка, зелен боб, също нарязан на парчета и граха. Оставяме зеленчуците да врят. След като поомекнат добавяме картофите и фидето. Изчакваме и те да поомекнат и тогава прибавяме пасиран един домат. Оставяме супата да къкри още десетина минути. Махаме от котлона. След като поизстине правим застройка от един жълтък и киселото мляко. Разбиваме жълтъка и прибавяме лъжица по лъжица киселото мляко. Прибавяме на бавна струйка към супата. Поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз. |