Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Зеленчукова мусака
Зеленчукова мусака

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3-4 картофа
2 големи моркова
2 тиквички
1 шепа грах
1 шепа царевица
1 глава лук
4-5 печени пиперки /нарязани на дребно/
10-12 гъбки
3 домата
300 гр сирене
чубрица
1 с.л. вегета
3 яйца
1 кисело мляко
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнинка, добавят се морковите и картофите, нарязани на кубчета, сипва се малко вода и се оставят за 10 мин. Прехвърлят се в тава.
Тиквичките и гъбите се нарязват и на кубчета и те се запържват за кратко и се прехвърлят в тавата. Добавят се всички зеленчуци (без доматите), прибавя се вегетата, чубрицата, залива се с вода (да покрие) и се слага във фурната. Когато картофът е готов, прибавяме доматите (обелени и нарязани). Когато ястието остане само на мазнина добавяме натрошеното сирене, печем още 10 мин. и поливаме ястието със заливка от яйцата и киселото мляко. Когато се зачерви е готово.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова мусака
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева