www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 08 Февруари 2012

Зеленчукова мусака

Необходими продукти
3-4 картофа
2 големи моркова
2 тиквички
1 шепа грах
1 шепа царевица
1 глава лук
4-5 печени пиперки /нарязани на дребно/
10-12 гъбки
3 домата
300 гр сирене
чубрица
1 с.л. вегета
3 яйца
1 кисело мляко

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнинка, добавят се морковите и картофите, нарязани на кубчета, сипва се малко вода и се оставят за 10 мин. Прехвърлят се в тава.

Тиквичките и гъбите се нарязват и на кубчета и те се запържват за кратко и се прехвърлят в тавата. Добавят се всички зеленчуци (без доматите), прибавя се вегетата, чубрицата, залива се с вода (да покрие) и се слага във фурната. Когато картофът е готов, прибавяме доматите (обелени и нарязани). Когато ястието остане само на мазнина добавяме натрошеното сирене, печем още 10 мин. и поливаме ястието със заливка от яйцата и киселото мляко. Когато се зачерви е готово.