Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед

Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 чаена чаша топла вода
1 суп.лъжица олио
1 каф.лъжичка сол
няколко капки оцет
1 чаена лъжичка соев сос
пшенично брашно, колкото е необходимо за еластично тесто

продукти за плънката:
3 картофа
2 суп.лъжици белени и печени слънчогледови семки
1 стрък копър
1 суп.лъжица краве масло
щипка куркума
сол
малко кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед

Месим тесто от изброените продукти, намазваме тестото с олио и завиваме с полиетиленово фолио да постои на стайна температура за около 15 минути. След това разделяме на малки топчета, намазваме с мазнина и отново оставяме да се отпуснат за 15 минути, покрити с фолио.

През това време приготвяме плънката, като белим и нарязваме на кубчета картофите. Заливаме с вода, слагаме щипка куркума и сваряваме. Когато са готови отцеждаме от водата, слагаме маслото, нарязания копър, слънчогледовите семки и посоляваме на вкус. Запържваме кратко. Оставяме плънката да изстине.

Приготвяме "пелмените", като взимаме топче от тесто, разтегляме и слагаме в средата от плънката. Притискаме крайчетата тесто така, че плънката да е вътре в тестяната топка и така правим всички "пелмени". Сваряваме в кошничка за варене на пара. Сварените "пелмени" подреждаме в намазана с мазнина тавичка, отгоре слагаме парченца кашкавал, поливаме със зехтин и запичаме в гореща фурна. Може да поднесем със сос от майонеза, кисело мляко и черен пипер.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Запечени `пелмени` с плънка от картофи, копър и слънчоглед


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама