Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Запечени палачинки с пълнеж

Запечени палачинки с пълнеж

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
1 ч.л сол
2 суп.лъжици олио
1/2 пакетче бакпулвер
2 яйца
брашно около 1-2 чаени чаши, колкото да се получи тесто, с малко по-малка гъстота от кексово масло за намазване

За плънката:
2 кренвирша (може да се използва друг колбас или шунка)
3 суп.лъжици майонеза с топено сирене (може и обикновена)
10-15 бр. черни маслини без костилки
5-6 кисели краставички
риган
черен пипер на вкус

За поръсване:
200 гр.кашкавал
20 гр. пармезан или друго твърдо сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Запечени палачинки с пълнеж

Правим палачинкова смес от изброените продукти и изпичаме палачинките в тефлонов тиган или сач. Намазваме всяка с масло, докато са още горещи. Нарязваме краставичките, кренвиршите и маслините на ситно. Добавяме майонезата и подправките и объркваме добре. Слагаме по две супени лъжици от плънката във всяка палачинка и завиваме на руло. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги поръсваме с настърганите сирена. Запичаме за около 15 мин. Поднасяме със зелена салата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар15 Ноември 2013
Марияна Желева
Страхотни, много ги харесвам. Плънката също. Слагам и малко грахче, като ги правя.
Аватар11 Ноември 2012
Диана Димитрова
Една лесна и със сигурност много вкусна рецепта!
Интересна рецепта!



Ако желаете, може да сложите линк към Запечени палачинки с пълнеж


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама