Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Палачинкова лазаня
Палачинкова лазаня

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
палачинки - около 10 броя готови, по - големи
за соса:
колбас - 250 г по избор
гъби - 200 г
кашкавал - 200 г
домати - 3 броя или 200 г доматено пюре
магданоз - 5 стръка
лук
глава чесън
4 - 5 скилидки босилек
1 ч.л. сушен червен пипер
1 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. майорана
щипка смлян черен пипер
щипка смлян кимион
сол
олио
Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси. Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.
В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата. Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Палачинкова лазаня
От форум:
От друг сайт: