Публикувана от Анелия Терзиева на 08 Април 2012
![]() | Необходими продукти За палачинките: 1/2 л. прясно мляко 1 ч.л сол 2 суп.лъжици олио 1/2 пакетче бакпулвер 2 яйца брашно около 1-2 чаени чаши, колкото да се получи тесто, с малко по-малка гъстота от кексово масло за намазване За плънката: 2 кренвирша (може да се използва друг колбас или шунка) 3 суп.лъжици майонеза с топено сирене (може и обикновена) 10-15 бр. черни маслини без костилки 5-6 кисели краставички риган черен пипер на вкус За поръсване: 200 гр.кашкавал 20 гр. пармезан или друго твърдо сирене |
Правим палачинкова смес от изброените продукти и изпичаме палачинките в тефлонов тиган или сач. Намазваме всяка с масло, докато са още горещи. Нарязваме краставичките, кренвиршите и маслините на ситно. Добавяме майонезата и подправките и объркваме добре. Слагаме по две супени лъжици от плънката във всяка палачинка и завиваме на руло. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги поръсваме с настърганите сирена. Запичаме за около 15 мин. Поднасяме със зелена салата. |