Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Заек капама

Заек капама

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек
5-6 глави почистени, но цели чесън
7 - 8 глави лук
1 морков
200-300 мл. вино
400 гр домат от консерва или 6 пресни средни - нарязани на едро
10-на зърна черен пипер
дафинов лист
малко лют пипер
1 ч л. червен пипер
1 с л. мед /или захар/
сол на вкус
олио
около 300-400 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Заек капама

Всичко това поставяме в глинения гювеч и печем във фурната около 2-3 часа на слаба фурна. Когато е готов, може да се добави 1 л. брашно, размито с вода по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар26 Февруари 2013
Владимир Петровски
Подобно ястие от заешко месо съм приготвял с плънка, която слагам в издълбана тиква, която пека първо на фурна, а след това свалям фолиото и допичам без него. Заешкото става нещо невероятно вкусно
Аватар09 Декември 2011
Татяна Караджова
много хубава и рецепта, тя е сред традиционните в Хасковския край, подходяща е и за приготвяне на див заек, само че той трябва да кисне предварително 12 часа във вода и оцет, тъй като месото на дивия заек е по-жилаво



Ако желаете, може да сложите линк към Заек капама


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама