Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Заек капама
Заек капама

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 заек
5-6 глави почистени, но цели чесън
7 - 8 глави лук
1 морков
200-300 мл. вино
400 гр домат от консерва или 6 пресни средни - нарязани на едро
10-на зърна черен пипер
дафинов лист
малко лют пипер
1 ч л. червен пипер
1 с л. мед /или захар/
сол на вкус
олио
около 300-400 мл. вода
Всичко това поставяме в глинения гювеч и печем във фурната около 2-3 часа на слаба фурна. Когато е готов, може да се добави 1 л. брашно, размито с вода по желание.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?
При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

много хубава и рецепта, тя е сред традиционните в Хасковския край, подходяща е и за приготвяне на див заек, само че той трябва да кисне предварително 12 часа във вода и оцет, тъй като месото на дивия заек е по-жилаво
Ако желаете, може да сложите линк към Заек капама
От форум:
От друг сайт:
Владимир Петровски