Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Задушени на тиган гъби-соте
Задушени на тиган гъби-соте

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1,5 килограма гъби печурки-барбекю
1/2 пакет масло
смлян черен пипер
сол на вкус
магданоз
1 глава кромид лук
за соса:
доматен сок
джинджифил
Измиваме старателно гъбите с вода и брашно или сол и вода. Изплакваме под течаща вода и нарязваме на ивички, а по малките гъбки оставяме цели. Лукът го обелваме и нарязваме на дребно. В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото и в него добавяме гъбите и нарязания на дребно лук. Подправяме със сол и черен пипер. Наливаме 1 кафена чашка вода и похлупваме тигана с капак. Задушаваме 10 минути. Поръсваме с нарязания на ситно магданоз. По желание може да приготвим сос с домати и джинджифил и да залеем готовите гъби с него.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Задушени на тиган гъби-соте
От форум:
От друг сайт: