Публикувана от Владимир Петровски на 10 Май 2013
Необходими продукти 1,5 килограма гъби печурки-барбекю 1/2 пакет масло смлян черен пипер сол на вкус магданоз 1 глава кромид лук за соса: доматен сок джинджифил | |
Измиваме старателно гъбите с вода и брашно или сол и вода. Изплакваме под течаща вода и нарязваме на ивички, а по малките гъбки оставяме цели. Лукът го обелваме и нарязваме на дребно. В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото и в него добавяме гъбите и нарязания на дребно лук. Подправяме със сол и черен пипер. Наливаме 1 кафена чашка вода и похлупваме тигана с капак. Задушаваме 10 минути. Поръсваме с нарязания на ситно магданоз. По желание може да приготвим сос с домати и джинджифил и да залеем готовите гъби с него. |