Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Задушен ориз с моркови и лук

Задушен ориз с моркови и лук

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 чаени чаши бланширан ориз
3 чаени чаши вода
3 супени лъжици олио
1 кубче бульон от зеленчуци
нарязан на порции жълт кромид лук
моркови, нарязани на тънки и дълги парчета
олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Задушен ориз с моркови и лук

В съд на котлона сипваме 3 чаени чаши вода, 3 лъжици олио и добавяме 1 кубче бульон от зеленчуци. Щом заври прибавяме две чаени чаши бланширан ориз и намаляваме котлона на две за 10 мин. След това изключваме котлона и оставяме ястието под капак за още 5 мин.

Отделно в мазнината запържваме лука и морковите по отделно и след като ги отцедим от мазнината добавяме към вече задушения ориз. Поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус и по желание поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Задушен ориз с моркови и лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди