Публикувана от Владимир Петровски на 01 Март 2013
Необходими продукти 2 чаени чаши бланширан ориз 3 чаени чаши вода 3 супени лъжици олио 1 кубче бульон от зеленчуци нарязан на порции жълт кромид лук моркови, нарязани на тънки и дълги парчета олио за пържене сол и смлян черен пипер на вкус | |
В съд на котлона сипваме 3 чаени чаши вода, 3 лъжици олио и добавяме 1 кубче бульон от зеленчуци. Щом заври прибавяме две чаени чаши бланширан ориз и намаляваме котлона на две за 10 мин. След това изключваме котлона и оставяме ястието под капак за още 5 мин. Отделно в мазнината запържваме лука и морковите по отделно и след като ги отцедим от мазнината добавяме към вече задушения ориз. Поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус и по желание поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз. |