www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 01 Март 2013

Задушен ориз с моркови и лук

Необходими продукти
2 чаени чаши бланширан ориз
3 чаени чаши вода
3 супени лъжици олио
1 кубче бульон от зеленчуци
нарязан на порции жълт кромид лук
моркови, нарязани на тънки и дълги парчета
олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус

В съд на котлона сипваме 3 чаени чаши вода, 3 лъжици олио и добавяме 1 кубче бульон от зеленчуци. Щом заври прибавяме две чаени чаши бланширан ориз и намаляваме котлона на две за 10 мин. След това изключваме котлона и оставяме ястието под капак за още 5 мин.

Отделно в мазнината запържваме лука и морковите по отделно и след като ги отцедим от мазнината добавяме към вече задушения ориз. Поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус и по желание поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз.