Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Вита торта

Вита торта

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
5 яйца
2 ванилии
9 суп.лъж.брашно
1 непълна ч. чаша захар
1 бакпулвер

сметана и шоколад за крема
5 суп.лъж. захар за сиропа
разтопен шоколад за украса
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вита торта

От яйцата, захарта, ванилиите, брашното, смесено с бакпулвер, разбиваме тесто, което изливаме в правоъгълна голяма тава, покрита с намазана с мазнина хартия. Изпичаме в умерена фурна.

Карамелизираме 5 суп. лъж. захар, заливаме с вода и приготвяме сироп за блата. Готовият блат изваждаме от фурната, махаме хартията и навиваме на руло. Нарязваме. Разгъваме лентите и сиропираме. Намазваме с крем, който приготвяме, като разбиваме сладкарска сметана според указанията. Разтапяме на водна баня шоколад с малко краве масло и охлаждаме. Смесваме със сметаната.

Първата лента, сиропирана намазазваме със сметаново-шоколадов крем и навиваме като охлювче. Слагаме в средата на тортена чиния. Наоколо навиваме и другите ленти, също сиропирани и намазани с крем. Оставяме малко крем, с който намазваме цялата торта. Украсяваме с разтопен шоколад.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Вита торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама