Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Вита баница с готови ръчно точени кори

Вита баница с готови ръчно точени кори

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет ръчно точени кори, печени на сач (3 листа)
300 г сирене
300 г кисело мляко
125 г краве масло
5 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вита баница с готови ръчно точени кори

Четирите яйца и белтъка на петото се разбиват (отделя се жълтък за намазване). Към яйцата се прибавят брашното, краве маслото (разтопено), сиренето (натрошено) и млякото, в което е угасена содата. Всяка една кора се намазва с плънката, навива се на руло и се оформя като вита баница в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Баницата се намазва с разбит жълтък, смесен с малко олио и се пече в загрята фурна при 180 градуса около 25-30 минути. Когато се зачерви се изважда и се завива с мокра кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар15 Януари 2023
Peti A
Вкусни бански стават.Направих единични вити.Хем вкусни, вкусни, леко препеченички.С боза или разбит компот стават прекрасни.Чудна закуска.
Аватар11 Февруари 2012
Живка Андонова
Придобила е коричката, която ми допада! Ръчно точените кори, печени на сач са по-плътни и дебели и баниците с тях се получават отлични.



Ако желаете, може да сложите линк към Вита баница с готови ръчно точени кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди