Публикувана от Az-gotvia .bg на 11 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 1 пакет ръчно точени кори, печени на сач (3 листа) 300 г сирене 300 г кисело мляко 125 г краве масло 5 яйца 2 с.л. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат олио |
Четирите яйца и белтъка на петото се разбиват (отделя се жълтък за намазване). Към яйцата се прибавят брашното, краве маслото (разтопено), сиренето (натрошено) и млякото, в което е угасена содата. Всяка една кора се намазва с плънката, навива се на руло и се оформя като вита баница в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Баницата се намазва с разбит жълтък, смесен с малко олио и се пече в загрята фурна при 180 градуса около 25-30 минути. Когато се зачерви се изважда и се завива с мокра кърпа. |