www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 30 Юли 2011

Виетнамска питка

Необходими продукти
500 мл прясно мляко
25 г мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1 яйце
250 г. брашно

Маята се посипва със солта и захарта, за да се размекне. Прибавят се яйцето, маслото, млякото и брашното. Възможно е тестото да поеме малко повече брашно, размесете го добре, докато престане да е много лепкаво. Кърпа се посипва с брашно и в нея се завива тестото, като се завързва отгоре. Пуска се в дълбока купа с хладка вода. След около 45 минути тестото изплува на повърхността. Изважда се, омесва се  леко и се разстила в тавичка, покрита с домакинска хартия за печене. Отгоре се намазва с вода, понадупчва се с пръсти и се пече в силна фурна (200-220 градуса около 15 минути). След като се извади от фурната може да се намаже с краве масло.