Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Тутманик с кисело мляко
Тутманик с кисело мляко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г. кисело мляко
100 мл топла вода
3 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
20 г. мая
600 г. брашно за намазване
1 к. ч. разтопена свинска мас
200 г натрошено сирене
1 жълтък за намазване
В топлата вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто и се оставя на топло да втаса докато удвои обема си.
Тестото се разделя на 4 топчета. Всяко се разточва или се дърпа на тънка кора. Намазва се с разтопена мас и се поръсва със сирене. Завива се на руло, усучете двата края в противоположна посока и в намаслена тава се навива на охлюв. Така се прави и с останалото тесто. Оставя се за второ втасване, после се намазва с един разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса докато се зачерви. Изважда се и завиваме с кърпа. От това тесто става и много вкусен хляб !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик с кисело мляко
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова