Публикувана от Виолета Матева на 30 Декември 2013
Необходими продукти 200 г. кисело мляко 100 мл топла вода 3 с. л. олио 1 ч. л. сол 1 ч. л. захар 20 г. мая 600 г. брашно за намазване 1 к. ч. разтопена свинска мас 200 г натрошено сирене 1 жълтък за намазване | |
В топлата вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто и се оставя на топло да втаса докато удвои обема си. Тестото се разделя на 4 топчета. Всяко се разточва или се дърпа на тънка кора. Намазва се с разтопена мас и се поръсва със сирене. Завива се на руло, усучете двата края в противоположна посока и в намаслена тава се навива на охлюв. Така се прави и с останалото тесто. Оставя се за второ втасване, после се намазва с един разбит жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса докато се зачерви. Изважда се и завиваме с кърпа. От това тесто става и много вкусен хляб ! |