Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Тутманик `Хризантема`

Тутманик `Хризантема`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

700-800 гр брашно
400 мл прясно мляко
1 кубче мая
3 суп.л кисело мляко
2 ч.л захар
1 ч.л сол
2 суп.л олио

за плънка:

100 гр кашкавал
2 кренвирша

за поръсване:
сусам
маково семе
1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тутманик `Хризантема`

В купа сложете маята, захарта и топлото прясно мляко. Оставете го за 30 минути, завито с кърпа да шупне. Пресейте брашното, направете кладенче и сложете солта, киселото мляко, олиото и изсипете шупналата квас. Замесете меко тесто. Оставете да втаса за 1 ч и 30 минути. След като тестото втаса го разделете на 20 еднакви топки. Всяка топка се разточва (една се оставя за център на тутманика) на елипса. В единия край се поставя по една чаена лъжичка от плънката, приготвена от настърганите кренвирши и кашкавал. Завийте на рулце и разрежете напречно на две. Така направете всички топки.

Намажете дълбока тава с масло и започнете да редите на дъното рулцата, с рязаната част навън. Следващият ред се реди върху първия, като се слагат през едно. Третият ред по същия начин, като в средата се поставя отделената топка. Оставете да втаса за 30-40 минути, намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам и маково семе. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 30-35 минути или до суха клечка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар18 Декември 2012
Надя Недева
Много е вкусен ! :)
Аватар13 Декември 2012
Красимира Крумова
Страхотен е!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик `Хризантема`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама