Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Тригуни от бутер тесто с дъх на лимон
Тригуни от бутер тесто с дъх на лимон
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр охладено бутер тесто
150 гр счукани орехови ядки
150 гр захар
За сиропа:
300 мл вода
300 гр захар
1 с.л.лимонов сок
1 с.л.настъргана лимонова кора
Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0,5-1 см. Разрежете го на квадрати. В средата на всеки един сложете по 1/2 с.л. плънка. Прегънете по диагонал и притиснете хубаво краищата. Поставете тригуните в покрита с хартия за печене тава. Печете в загрята фурна до 200 градуса 10-15 минути, до златисто. Смесете захарта и водата за сиропа, добавете лимонената кора и варете на тих огън 5-10 минути. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Прецедете сиропа и оставете леко да се охлади. В топлия, но не горещ сироп потопете студените тригуни.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Трябва да се опитат! Изглеждат много,много апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Тригуни от бутер тесто с дъх на лимон
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева