Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Тригуни от бутер тесто с дъх на лимон
Тригуни от бутер тесто с дъх на лимон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр охладено бутер тесто
150 гр счукани орехови ядки
150 гр захар
За сиропа:
300 мл вода
300 гр захар
1 с.л.лимонов сок
1 с.л.настъргана лимонова кора
Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0,5-1 см. Разрежете го на квадрати. В средата на всеки един сложете по 1/2 с.л. плънка. Прегънете по диагонал и притиснете хубаво краищата. Поставете тригуните в покрита с хартия за печене тава. Печете в загрята фурна до 200 градуса 10-15 минути, до златисто. Смесете захарта и водата за сиропа, добавете лимонената кора и варете на тих огън 5-10 минути. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Прецедете сиропа и оставете леко да се охлади. В топлия, но не горещ сироп потопете студените тригуни.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Трябва да се опитат! Изглеждат много,много апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Тригуни от бутер тесто с дъх на лимон
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева