Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Традиционен български лучник
Традиционен български лучник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
800 г брашно
1/2 кубче мая + 400 мл хладка вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
6-7 глави лук
100 г смлени орехи
1/2 ч.ч олио
Замесва се тесто от брашното, маята и 400 мл вода, в която са сложени захарта и солта. След като се омеси добре се оставя на топло да втаса. След втасването на тестото се разделя на 3-4 топки, които се разточват на фини кори.
Намазнява се подходяща тава и се слага първата кора. През това време лукът се нарязва на ивици, задушава се в олиото, добавят се и смлените орехови ядки. Плънката се слага върху разстланото тесто, отгоре се нарежда втората кора, отново плънка и това се прави и с останалите 2 кори, като завършваме лучника с кора. Печем на 180 градуса около 30-35 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Традиционен български лучник
От форум:
От друг сайт: