Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Тортичка с кроасани

Тортичка с кроасани

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
1 к ч захар
1 к ч брашно
1 с л какао
кора настъргана от портокал
1 ч л бакпулвер

за сиропиране:
компот с 1,2 капсула есенция ром

крем:
1 пакет пудинг ванилия
5 с л захар
500 мл прясно мляко
1 кроасан с шоколад

за поръсване:
орехи и настърган шоколад

за украса:
решетката от 50 г разтопен шоколад
1 с л масло
2 с л прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тортичка с кроасани

Блатът се приготвя като се разбиват яйцата със захарта, добавяме настъргана кора от портокал, какаото и брашното с бакпулвера. Печем в тавичка 23 см до суха клечка. Изважда се и срязваме през средата на две части.

Кроасана се нарязва на филии по 1 см. Приготвя се пудинга по указание. Нарежда се блат, сиропира се, крем, отгоре нареждаме кроасана, пак крем, блат и завършваме с крем. Отгоре се настъргват шоколад и орехи.

Разтопява се маслото с шоколада и прясното мляко, сипва се в малка фунийка от хартия за печене и се оформя решетката. Оставя се 3-4 часа да се охлади и попие. Хапваме с удоволствие тортичка. Здравей лято !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тортичка с кроасани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама