Публикувана от Виолета Матева на 23 Юни 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 3 яйца 1 к ч захар 1 к ч брашно 1 с л какао кора настъргана от портокал 1 ч л бакпулвер за сиропиране: компот с 1,2 капсула есенция ром крем: 1 пакет пудинг ванилия 5 с л захар 500 мл прясно мляко 1 кроасан с шоколад за поръсване: орехи и настърган шоколад за украса: решетката от 50 г разтопен шоколад 1 с л масло 2 с л прясно мляко |
Блатът се приготвя като се разбиват яйцата със захарта, добавяме настъргана кора от портокал, какаото и брашното с бакпулвера. Печем в тавичка 23 см до суха клечка. Изважда се и срязваме през средата на две части. Кроасана се нарязва на филии по 1 см. Приготвя се пудинга по указание. Нарежда се блат, сиропира се, крем, отгоре нареждаме кроасана, пак крем, блат и завършваме с крем. Отгоре се настъргват шоколад и орехи. Разтопява се маслото с шоколада и прясното мляко, сипва се в малка фунийка от хартия за печене и се оформя решетката. Оставя се 3-4 часа да се охлади и попие. Хапваме с удоволствие тортичка. Здравей лято !!! |