Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта за Великден

Торта за Великден

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
200 гр.брашно
1 пакетче бакпулвер
1-2 ч.л. ром
1 к.ч. нарязани орехи
2-3 с.л. какао

за крема:
1 пакетче крем на Д-р Йоткер
1 пакетче суха сметана
студено прясно мляко
течен шоколад

за гарниране:
настърган шоколад
филирани бадеми
захарни цветя
шоколадови яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта за Великден

Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете брашното, киселото мляко и останалите продукти. Разбъркайте до получаване на кексово тесто. Изпечете един по-голям блат от тортената чиния.

Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Отбележете и изрежете изстиналия блат (за големината на тортената чиня). Срежете кръга през средата, за да се получат два блата. Намажете първия блат с крема. Наредете от изрезките (нарязани на малки парчета). Сложете между изрезките от течния шоколад. Залейте със сметана. Сложете втория блат. Покрийте със сметана. Гарнирайте с настърган шоколад и филирани бадеми. Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта за Великден


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди