Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта за Великден

Торта за Великден

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
200 гр.брашно
1 пакетче бакпулвер
1-2 ч.л. ром
1 к.ч. нарязани орехи
2-3 с.л. какао

за крема:
1 пакетче крем на Д-р Йоткер
1 пакетче суха сметана
студено прясно мляко
течен шоколад

за гарниране:
настърган шоколад
филирани бадеми
захарни цветя
шоколадови яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта за Великден

Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете брашното, киселото мляко и останалите продукти. Разбъркайте до получаване на кексово тесто. Изпечете един по-голям блат от тортената чиния.

Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Отбележете и изрежете изстиналия блат (за големината на тортената чиня). Срежете кръга през средата, за да се получат два блата. Намажете първия блат с крема. Наредете от изрезките (нарязани на малки парчета). Сложете между изрезките от течния шоколад. Залейте със сметана. Сложете втория блат. Покрийте със сметана. Гарнирайте с настърган шоколад и филирани бадеми. Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта за Великден


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама