Публикувана от Веселина Константинова на 20 Април 2014
Необходими продукти за блата: 4 бр. яйца 1 ч.ч. захар 1 к.ч. олио 200 гр.брашно 1 пакетче бакпулвер 1-2 ч.л. ром 1 к.ч. нарязани орехи 2-3 с.л. какао за крема: 1 пакетче крем на Д-р Йоткер 1 пакетче суха сметана студено прясно мляко течен шоколад за гарниране: настърган шоколад филирани бадеми захарни цветя шоколадови яйца | |
Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете брашното, киселото мляко и останалите продукти. Разбъркайте до получаване на кексово тесто. Изпечете един по-голям блат от тортената чиния. Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Отбележете и изрежете изстиналия блат (за големината на тортената чиня). Срежете кръга през средата, за да се получат два блата. Намажете първия блат с крема. Наредете от изрезките (нарязани на малки парчета). Сложете между изрезките от течния шоколад. Залейте със сметана. Сложете втория блат. Покрийте със сметана. Гарнирайте с настърган шоколад и филирани бадеми. Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя. |