www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 20 Април 2014

Торта за Великден

Необходими продукти
за блата:
4 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
200 гр.брашно
1 пакетче бакпулвер
1-2 ч.л. ром
1 к.ч. нарязани орехи
2-3 с.л. какао

за крема:
1 пакетче крем на Д-р Йоткер
1 пакетче суха сметана
студено прясно мляко
течен шоколад

за гарниране:
настърган шоколад
филирани бадеми
захарни цветя
шоколадови яйца

Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете брашното, киселото мляко и останалите продукти. Разбъркайте до получаване на кексово тесто. Изпечете един по-голям блат от тортената чиния.

Направете крема и сметаната по указания на пакетите начин. Отбележете и изрежете изстиналия блат (за големината на тортената чиня). Срежете кръга през средата, за да се получат два блата. Намажете първия блат с крема. Наредете от изрезките (нарязани на малки парчета). Сложете между изрезките от течния шоколад. Залейте със сметана. Сложете втория блат. Покрийте със сметана. Гарнирайте с настърган шоколад и филирани бадеми. Декорирайте с шоколадови яйца и захарни цветя.