Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с тиквено-карамелен крем
Торта с тиквено-карамелен крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 готови какаови блата
200-250 мл прясно сварено кафе
за крема:
800 мл прясно мляко
200 г захар
2 яйца
70 г брашно
250 г пюре от сварена тиква
100 г масло
200 мл сметана + още 200 мл за измазване на тортата
Карамелизирайте захарта с 1 с.л. вода. Към нея прибавете 600 мл мляко. Оставете да заври. Разбийте яйцата с брашното и останалото мляко (200 мл). Към тях на тънка струя сипете от горещото карамелено мляко. Върнете обратно на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете тиквеното пюре, разбъркайте добре и свалете от котлона. Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади. След като е достатъчно охладено, налейте сметаната и разбийте добре. Сглобяване на тортата: блат, сиропиран с прясно приготвено кафе, крем, блат, крем, блат, крем. Накрая намажете тортата с разбита сметана и украсете по желание.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с тиквено-карамелен крем
От форум:
От друг сайт: