Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с тиквено-карамелен крем
Торта с тиквено-карамелен крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 готови какаови блата
200-250 мл прясно сварено кафе
за крема:
800 мл прясно мляко
200 г захар
2 яйца
70 г брашно
250 г пюре от сварена тиква
100 г масло
200 мл сметана + още 200 мл за измазване на тортата
Карамелизирайте захарта с 1 с.л. вода. Към нея прибавете 600 мл мляко. Оставете да заври. Разбийте яйцата с брашното и останалото мляко (200 мл). Към тях на тънка струя сипете от горещото карамелено мляко. Върнете обратно на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете тиквеното пюре, разбъркайте добре и свалете от котлона. Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади. След като е достатъчно охладено, налейте сметаната и разбийте добре. Сглобяване на тортата: блат, сиропиран с прясно приготвено кафе, крем, блат, крем, блат, крем. Накрая намажете тортата с разбита сметана и украсете по желание.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с тиквено-карамелен крем
От форум:
От друг сайт: