Публикувана от Добринка Петкова на 17 Октомври 2015
![]() | Необходими продукти 3 готови какаови блата 200-250 мл прясно сварено кафе за крема: 800 мл прясно мляко 200 г захар 2 яйца 70 г брашно 250 г пюре от сварена тиква 100 г масло 200 мл сметана + още 200 мл за измазване на тортата |
Карамелизирайте захарта с 1 с.л. вода. Към нея прибавете 600 мл мляко. Оставете да заври. Разбийте яйцата с брашното и останалото мляко (200 мл). Към тях на тънка струя сипете от горещото карамелено мляко. Върнете обратно на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете тиквеното пюре, разбъркайте добре и свалете от котлона. Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади. След като е достатъчно охладено, налейте сметаната и разбийте добре. Сглобяване на тортата: блат, сиропиран с прясно приготвено кафе, крем, блат, крем, блат, крем. Накрая намажете тортата с разбита сметана и украсете по желание. |