www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 17 Октомври 2015

Торта с тиквено-карамелен крем

Необходими продукти
3 готови какаови блата
200-250 мл прясно сварено кафе

за крема:

800 мл прясно мляко
200 г захар
2 яйца
70 г брашно
250 г пюре от сварена тиква
100 г масло
200 мл сметана + още 200 мл за измазване на тортата

Карамелизирайте захарта с 1 с.л. вода. Към нея прибавете 600 мл мляко. Оставете да заври. Разбийте яйцата с брашното и останалото мляко (200 мл). Към тях на тънка струя сипете от горещото карамелено мляко. Върнете обратно на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Накрая добавете тиквеното пюре, разбъркайте добре и свалете от котлона. Добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади. След като е достатъчно охладено, налейте сметаната и разбийте добре. Сглобяване на тортата: блат, сиропиран с прясно приготвено кафе, крем, блат, крем, блат, крем. Накрая намажете тортата с разбита сметана и украсете по желание.